Dreptul de autor

Este interzisă reproducerea parțială sau integrală a materialelor publicate pe acest site și a celor cu link de plecare de pe acest site, fără acordul autorilor.

marți, 18 decembrie 2018

Teoria constructală

Teoria constructală spune că orice organism viu trebuie să aibă libertatea să se dezvolte pe cât mai multe canale, pentru a avea acces la mai multă resursă. Cu cât e mai liber să se ramifice, va evolua și va fi mai mult decât este. Conform părintelui teoriei, Adrian Bejan, această “curgere” nu trebuie oprită, indiferent unde are loc, pentru că va crea anomalii și va perturba sistemul în jur.

luni, 26 noiembrie 2018

TS

Un material care se referă la reconstrucție, efectul de alias și efectul de folding se gaseste aici.

duminică, 30 septembrie 2018

TS1

Dl. prof. Toma L. Dragomir recomanda studentilor ca la curs să aibă în față lecția imprimată.
Atașat primei lecții de curs v-am postat (de la dl. prof. Dragomir) un set de întrebări de control legate de prima lecție. Întrebările sunt de tipul întrebărilor cu răspuns scurt date la examen. Ele nu acoperă integral materia.

joi, 12 iulie 2018

TS2

Examenul de TS2, programarea a 3-a, va avea loc marti 04.09.2018, în sala D1 la ora 8. Examenul va fi cu materialele (curs, laborator) la vedere, tipărite şi legate într-un singur dosar. Materialele TREBUIE să fie personale.
La intrarea în sală studenţii trebuie să se legitimeze cu carnetul de student. Studenţii nu vor avea acces la telefoane.

luni, 18 iunie 2018

TEORIA SISTEMELOR: Examen TS2

Examenul de TS2, programarea 1, va avea loc vineri 22.06.2018, în sala D001 la ora 12. Examenul va fi cu materialele (curs, laborator) la vedere, tipărite şi legate într-un singur dosar. Materialele TREBUIE să fie personale.
La intrarea în sală studenţii trebuie să se legitimeze cu carnetul de student. Studenţii nu vor avea acces la telefoane.

CONSULTAŢII TS2

miercuri, 23 mai 2018

TS2 laborator II IS

Cei care au fost la orele de laborator in sala A307, sunt rugati sa verifice transcrierea corecta a notelor de la teste.
Cei carora nu li s-a incheiat activitatea din lipsa notelor sau au media sub cerinte, pot sa fie examinati din RMA marti 29.05 de la ora 8 sau de la ora 10.
Cei cae au fost la laborator la ambele cadre didactice vor clarifica situatia acolo unde au dat mai multe teste.
Dorina Popescu

miercuri, 16 mai 2018

TS2 anul IV IS

Rezultatele examenului. Examenul de TS2, programarea a 2-a, va avea loc marţi 22.05.2018, în sala A307 la ora 12. Examenul va fi cu materialele (curs, laborator) la vedere, tipărite şi legate într-un singur dosar. Materialele TREBUIE să fie personale.

La intrarea în sală studenţii trebuie să se legitimeze cu carnetul de student.

Studenţii nu vor avea acces la telefoane.

miercuri, 9 mai 2018

MESAJ CĂTRE STUDENȚII ANULUI II - IS:

Rezultatele consemnate la TS I după cea de a treia programare, cele mai slabe de când există specializarea Automatică la UPT, m-au făcut să sintetizez observațiile critice notate pe lucrările de examen în timpul corectării lor. Le enumăr mai jos cu convingerea că aspectele trebuie conștientizate, că pot fi îndreptate individual în interes propriu și cu încrederea că studenții anului II IS doresc să obțină o diplomă compatibilă prin cunoștințele și competemțele dobândite cu diplome acordate de universități de nivel înalt.
Observații critice:
1. Exercițiu de concentrare insuficient în procesul de învățare, în demersul de înțelegere a enunțului subiectelor de examen, în redactarea răspunsului;
2. Exercițiu extrem de redus în demersul de rezolvare și finalizare a unei probleme ca urmare a obișnuinței de „a învăța probleme” și nu de „a le gândi”; în aceste condiții au fost pierdute legătura dintre teorie și aplicații (aplicațiile fiind privite tot ca teorie) și valența aplicativă a teoriei;
3. Neparcurgerea exemplelor din curs sau parcurgerea lor fără a le înțelege;
4. Disponibilitate exagerată pentru „a reproduce”, ceea ce conduce la blocaj atunci când se cere interpretarea unui text și nu reproducerea lui;
5. Exercițiu redus de comunicare în scris demonstrat prin organizarea nepotrivită a ideilor și adeseori prin exprimări agramate;
6. Lejeritate în a formula „răspunsuri pe bază de impresie” despre lucruri neînțelese și nestăpânite, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la responsabilitatea în comunicare;
7. Lipsă de rigoare în învățarea matematicii în cursul timpului soldată cu: neînțelegerea modului de operare cu transformata Laplace (probabil și cu transformata z); neînțelegerea regulilor de trecere din domeniul timp în domeniul operațional și invers; amestecarea în aceeași egalitate a funcțiilor de timp cu imaginile operaționale.
8. Lipsa exercițiului de a conștientiza neînțelegerea unor elemente fundamentale și de a recurge la consultații pentru lămurirea lor.
Astfel, nu au fost înțelese (pe scară largă): caracteristicile Bode (definire, conținut, notații), funcția de transfer (definiție și a modul de deducere a diferitelor formule pe parcursul lecțiilor); circuitele electrice liniare (ecuațiile de descriere a unui circuit, controlul dimensiunii fizice a termenilor unei egalități, impedanța operațională, legile lui Kirchhoff), diferența dintre sistem și semnal, diferența dintre un semnal în timp discret și un sistem în timp discret , diferite simboluri și folosirea lor potrivit exigențelor tehnice și științifice .
Pentru a corecta această starea de fapte este necesr ca individual să realizați în ce măsură vă este caracteristic un aspect sau altul și contextul în care a apărut:
1. La liceu (Pregătirea liceală precară pentru a urma școala politehnică?);
2. La admiterea în facultate (Admiterea în facultate a fost un proces formal de ierarhizare?)
3. În anul I de facultate (Acumulările au fost reale? Corespund notelor primite?)
De asemenea, cred că un student trebuie să aibă un răspuns la alte două categorii de întrebări:
1. Ce mă interesează: forma sau fondul? Ce pretenții am acum de la mine însumi cu privire la modul în care mă formez pentru viitor? Sunt de felul meu superficial? M-am obișnuit să fiu superficial?
2. Sunt conștient că aparțin unei universități care are aspirații înalte cu privire la absolvenții ei, care își propune să creeze competențe ce includ și atitudini? Ce atitudini am dobândit până acum în facultate? (atitudini și nu aptitudini)
Prof. dr. ing. Toma-Leonida Dragomir

marți, 13 martie 2018

Programarea a III-a SS

La programarea a III-a accesul la examen se va face pe baza carnetului de student sau a buletinului, insotit de chitanta care sa ateste achitarea taxei de examinare.
Taxa de examinare se plateste in sala B615 in intervalul orar
luni-joi orele 10-13
vineri orele 10-12
Studentii promovati care doresc reexaminare pentru marirea notei, nu trebuie sa achite taxa.

marți, 13 februarie 2018

miercuri, 31 ianuarie 2018

luni, 29 ianuarie 2018

Teoria sistemelor 1

• Consultaţii: 29, 31 ianuarie 2018, 2 februarie 2018 în intervalul 11-13, sala B601. Prof. Dr. ing. Toma L. Dragomir

• Consultatii: vineri de la ora 12:30 in A307. D. Popescu

Accesul în sala de examen se va face numai pe baza carnetului de student sau a buletinului de identitate. Folosirea telefonului mobil sau a altor dispozitive de comunicare sau stocare a informației este interzisă în timpul examenului.

marți, 23 ianuarie 2018

Știința Sistemelor

Examenul de Știința Sistemelor,anul II ET, este programat in data de 29 ianuarie 2018, la ora 11 în sala A101.
Accesul în sala de examen se va face numai pe baza carnetului de student sau a buletinului de identitate. Folosirea telefonului mobil sau a altor dispozitive de comunicare sau stocare a informației este interzisă în timpul examenului.
La examen studenții vor avea asupra lor un set de maxim 5 coli format A4, capsate, având în colțul din dreapta sus scrise numele, prenumele, anul de studiu. Ultima coală poate conține, scris de mână cu creionul, noțiuni de știința sistemelor, alese de fiecare student după preferințe.
Pentru întrebări legate de conținutul materiei, studenții pot consulta profesorul în data de 26.01.2018, la ora 12 in sala A306.